Yeni İnternet girişimim: Celapprity

Written in

by


Bugün size güzel bir haberim var. (En azından benim için güzel 😄)

Başarısız Seribul.com, Tavsiyeettim.com, Aman Kaçırma TV İnternet girişimlerimden yıllar sonra yeniden bir İnternet girişimine adım attım.

Ajans işlerinden geri kalan zaman ile yaklaşık 1 yıllık bir geliştirme sonucunda Celapprity ortaya çıktı.

Celapprity fikri, İnternet şöhretlerinin yarattığı ekonomiyi kavradığımdan beri aklımın bir köşesinde hep vardı ama iyi bir yazılım / tasarım ekibi ile karşılaşmadığımdan veya güvenemediğimden dolayı hayata geçmemişti.

Appyist ekibi (Emirhan & İlker) ile tanıştıktan sonra hemen harekete geçtim ve süreci başlattım.

Hatrı sayılır bir yatırım yaptım.

İsim ve marka hakkı, domain tescili, arayüz tasarımı, yazılım, muhasebe fonksiyonlarının düzgün çalışması, analytics arayüzü o bu derken artık yayındayız.

Celapprity şu an sadece App Store’da. Hemen indirip bana yorumlarınızı yazarsanız çok mutlu olurum.

Android ve masaüstü geliştirmeler için çalışmaya devam ediyoruz. Plan şu an için 2020 yılı içinde onların da hayata geçmesi yönünde.

Peki bu uygulama ne işe yarıyor?

Konusunda uzman ve şöhret olmuş kişiler uygulama içerisinde kategoriler bazında listeleniyor. (İsterseniz arama da yapabilir, en popüler kişilere de göz atabilirsiniz.)

Onlara soru sormak, danışmak ve mesaj atmak isteyenler buradan ulaşabiliyor ve aldıkları cevapları okuyabilmek için ödeme yapmaları gerekiyor.

Şöhretler, verdikleri cevapların okunması başına ödeme alıyorlar. Okuyan kişinin yaptığı ödemenin %40’ını onlara ödüyoruz.

Geri kalan %30’a yakın Apple ödeme sistemine gidiyor. (%30 yakın diyorum çünkü Apple burada net bir rakam vermiyor. Bu civarda.)

Diğer geri kalan oran ise şöhrete yapılan ödemenin stopajı, gelir vergisi, şirket kârı şirket kârından doğan diğer vergilere gidiyor. 

Uygulamada sadece mesaj okuyanlar ve şöhretler yok.

Şöhretlerin menajerleri, ajanslar ve markalar içinde üyelik seçenekleri var.

Ajanslar ve markalar sınırsız şöhretlerle mesajlaşabiliyor, iş yapabiliyorlar. Yaptıkları işbirliklerinden herhangi bir pay almıyoruz.

Mesajlaşmalar kriptolu.

Kargo hizmetimiz var. Ajanslar ve markalar istedikleri şöhrete istedikleri zaman herhangi bir adres bilgisini girmeden çok kolay bir şekilde kargo yollayabiliyorlar. 

Uygulama geliştirme esnasında bana katlanan ve hala desteğe devam eden geliştirici ekibe buradan tekrar teşekkür ederim.

En büyük emeği gösteren kendi ekibimden Sıla ve Sefa’ya ayrıca teşekkür ederim.

Hayırlı ve uğurlu olsun 😊

“Yeni İnternet girişimim: Celapprity” için 7 cevap

  1. alikemalcesmeci

    Hayırlı olsun, başarılar dilerim. Bu iş tutar yürür büyür 👍

  2. Remzi Altay

    Kolay gelsin inşallah
    Yolunuz açık olsun
    Bol şanslar dilerim

  3. Mükemmel haber. Hemen deniyorum.

  4. […] Ünlüler, verdikleri cevapların okunması başına ödeme alırken, yapılan ödemenin sadece yüzde 40’ı ünlülere aktarılıyor. Yüzde 30’a yakın bir miktarın ise Apple ödeme sistemine aktarıldığını belirtelim. Girişimin kurucusu Ömer Enis Şen ödemenin geri kalan oranının ünlüye yapılan ödemenin stopajı, gelir vergisi, şirket kârı şirket kârından doğan diğer vergilere gittiğini belirtiyor. […]

  5. […] Celebrities, pay per reading of their answers while receiving, only 40 percent of the payment made to celebrities. Close to 30 percent of the amount transferred to the Apple payment system. Ömer Enis Şen, the founder of the initiative, stated that the rest of the payment goes to other taxes arising from the withholding of the payment to the celebrity, income tax and company profit. The report says. […]

  6. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim ❤️

  7. […] Ünlüler, verdikleri cevapların okunması başına ödeme alırken, yapılan ödemenin sadece yüzde 40’ı ünlülere aktarılıyor. Yüzde 30’a yakın bir miktarın ise Apple ödeme sistemine aktarıldığını belirtelim. Girişimin kurucusu Ömer Enis Şen ödemenin geri kalan oranının ünlüye yapılan ödemenin stopajı, gelir vergisi, şirket kârı şirket kârından doğan diğer vergilere gittiğini belirtiyor. […]

Yorum bırakın