Twitter mikro blog değildir..

Written in

tarafından


..Mi acaba?

Sosyal medyayı markalara ilk anlattığım dönemleri iyi hatırlıyorum. Çok heyecanlı bir o kadar acele sunumlardı.

Twitter’ı bir mikro blog olarak tanımlıyorduk.

Bloğun 140 karaktere sığmış hali.

Lakin bunu şimdiki tecrübelerimle yanlış bulmaya başladım.

Geçen zaman içerisinde Twitter bir türlü arama motorları ile barışamadı. Oysa biz blogcular en iyi ve sürdürülebilir trafiği hep Google’dan aldık. Kendi arama motoru da başarısız olan Twitter blog sıfatını haketmiyor gibi.

Ayrıca Twitter geleceğin arama motorları olan Siri benzeri sistemlere içeriklerinin ulaşabilirlik sıkıntısından gelecektede blogların yerini kazanamayacak gibi duruyor. Belkide blog olma gibi bir arzuları yoktur, zorla biz benzetmişizdir?

Facebook olmak belkide çok daha iyi onlar için. Yani bir sosyal ağ?

Bence mikroblog sıfatını en çok Tumblr hakediyor. Her ne kadar wordpress.com mikro blog alışkanlığına cevap veren özellikler geliştirse bile..

Yorum bırakın